Bespaar snel en simpel met de KUBIE

"Flink besparen met slechts een minimale inspanning."

Wist u dat u ongemerkt meer energie verbruikt in huis dan strikt noodzakelijk is? En dat daarmee ook uw energierekening onnodig hoog is? Reden hiervan is dat er vaak een te hoge spanning uw huis binnenkomt. Door de zogenaamde Kubie te plaatsen in uw meterkast, kunt u dit probleem echter snel verhelpen.

Slechts een minimale inspanning, maar wel één met grote voordelen.
De Kubie zorgt namelijk voor een:

Bestel snel de Kubie en begin vandaag nog met besparen op uw energierekening!

Profiteren van nog meer voordeel? Met de klantenkaart van “Steek Energie In Je Huis” ontvangt u 10% korting op onze producten.

Waarom er een (te) hoge spanning uw huis binnenkomt

We krijgen vaak de vraag waarom er meer spanning wordt geleverd dan eigenlijk nodig is. Het antwoord is dat dit enerzijds komt door de Europese netnorm en anderzijds door een stukje logistiek.

Op Europees niveau is een netspanning van 230 volt afgesproken, met een marge van 10%. In de praktijk betekent dit dat de netspanning die uw woning binnenkomt tussen de 207 en 253 volt moet bedragen. Bij de aanvoer van energie gaat er echter altijd spanning verloren. Om dat verlies op te vangen, wordt er standaard een hoger voltage geleverd. Hierdoor kan het voorkomen dat er 250 volt in uw huis wordt geleverd, terwijl uw apparaten ook met minder af kunnen.

De nadelige gevolgen van een te hoog voltage in uw huis

Bij het dagelijks gebruik van huishoudelijke apparaten zult u niets merken van een (te) hoog voltage. Uw apparatuur werkt even goed, of er nu 207 volt of 250 volt de woning binnenkomt. Op de langere termijn heeft een hoog voltage echter wel nadelige gevolgen.

Allereerst verbruikt en betaalt u al snel 12% energie meer dan noodzakelijk. Maar een te hoge spanning heeft ook impact op de levensduur van uw huishoudelijke apparaten. Doordat er meer van het apparaat gevraagd wordt dan nodig is, zal de apparatuur eerder aan vervanging toe zijn. 

Hoe de Kubie het probleem van een te hoge spanning oplost

Wanneer u een Kubie plaatst, zorgt deze ervoor dat het voltage naar uw voordeur intact blijft, maar dat de spanning binnenshuis wordt verlaagd. En dat zonder het ten koste gaat van de werking van uw huishoudelijke apparaten en/of gebruiksgemak. 

Twijfelt u nog, of wilt u meer weten over andere energiebesparende maatregelen? Neem contact met ons op voor een online adviesgesprek.