Ventilatie

Uw huis ventileren is belangrijk, omdat het zorgt voor een gezonde woonomgeving. Door te zorgen voor een goede ventilatie wordt vervuilde en vochtige lucht afgevoerd en frisse lucht aangevoerd. Er zijn meerdere manieren om uw huis goed te ventileren en daarmee uw wooncomfort te verhogen.

Manieren van ventileren

Uw woning kunt u op verschillende manieren ventileren. De meest eenvoudige manier is door ramen en deuren open te zetten om zo de kamers van frisse lucht te voorzien. Zet u meerdere deuren en/of ramen tegen elkaar open, dan ontstaat er een zogenaamde kruisventilatie wat een extra positief effect heeft op het verversen van frisse lucht in huis. Ook kunt u ervoor kiezen ventilatieroosters te plaatsen in ramen, deuren of muren. Deze roosters kunt u permanent open zetten, waardoor er een continue stroom van frisse lucht de woning inkomt.

Een tweede manier is door mechanische ventilatie in uw huis te installeren. Een ventilatiesysteem zorgt voor een gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht en een toevoer van schone lucht. Er zijn meerdere soorten mechanische ventilatie beschikbaar. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om lucht te verversen via roosters in de muur of om een warmtewisselaar of CO2 gestuurde ventilatie te installeren.

Voor- en nadelen van ventilatie

Aan zowel natuurlijke- als aan mechanische ventilatie zijn voordelen en nadelen verbonden.

Voordelen ventilatie

Nadelen ventilatie

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een smart home systeem

Het is belangrijk om ventilatiefilters regelmatig te vervangen. Zorg er daarnaast voor ventilatiekanalen tijdig worden gereinigd, zodat er niet alsnog vervuilde lucht in uw huis terecht komt.

Geen producten in je winkelmand