Met infraroodverwarming naar een lagere energierekening

Is infrarood verwarming ook een oplossing voor u?
Is een infrarood voor de hoge energierekening? In de eerste plaats is een infrarood paneel op elektriciteit en is er geen gas verbruik in uw woning. Heeft uw woning alleen een kamerthermostaat in de woonkamer, dan dient u uw woonkamer op te warmen ter u mogelijk de warmte nodig heeft in een andere ruimte. Het lokaal verwarmen heeft dus een energiebesparingseffect.

Infrarood verwarming kan perfect worden gebruikt op locale plaatsen in de uw woning verwarmen waardoor uw verwarmingsketel kan uit blijven. Hiermee is een energiebesparende maatregel waardoor uw gasverbruik aanzienlijk daalt. Daarnaast is het mogelijk met zonne-energie de stroom op te wekken voor de infraroodpanelen.

Wat is infraroodstraling?
Infrarood is een onderdeel van het lichtspectrum. Onder infrarood licht verstaan we de golflengten en frequenties die op onze huid als warmte ervaren worden. Infrarode stralen zijn onzichtbaar voor het menselijk oog, maar op de huid waarneembaar door hun warmtewerking. Lange golf infrarood verwarmt rechtstreeks de objecten zonder de lucht eerst te moeten opwarmen.

Infrarood panelen zetten stroom op geavanceerde wijze om in gezonde (lange golf) infraroodstraling. Deze vorm van straling verwarmt vloeren, muren en objecten in de ruimte rechtstreeks, zonder dat het nodig is dat de lucht eerst opwarmt. De meeste ideale situatie is plafondmontage, echter is infrarood panelen ook geschikt voor wandmontage. Plaatselijk verwarmen met direct rendement in fractie van minuten.

Met een infrarood paneel gaat u anders verwarmen, daar hoort wel anders denken bij.
Het is belangrijk dat u een invroor verwarming lokaal verwarmd en vervolgens een ruimte opwarmt. Het is ook belangrijk dat te weten dat de lucht niet wordt opgewarmd. De woning of ruimte tochtvrij is. Dus een strategisch plaats zoals boven de eettafel of bij zithoek in uw woonkamer. Voor de werkkamer zou u kunnen aan een klein paneel onder de tafel.

Van verbruik naar gebruik
Hoe gaan infrarood panelen “aan en uit”. In de woonkamer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een timer of een draadloze schakelaar. Voor de bureaupanelen maakt u gebruik van een dimmer, waarmee u ook het paneel uit schakelt.

Uitstraling van een paneel
Hoe wilt u dat uw paneel eruit ziet? U kunt ze namelijk in het wit bestellen, maar ook in kleur. U kunt ze laten bedrukken met een afbeelding, of ze als spiegel gebruiken. Hoe leuk is dat, een warme foto aan de muur, of een badkamerspiegel die niet beslaat en warmte uitstraalt. Zo bieden infraroodpanelen u enorm veel flexibiliteit, wanneer u echt even stilstaat bij de mogelijkheden.

Wilt u 10% cashback op uw aankoop van uw infraroodpanelen?

Kaart invoegen.
Registreer je bij Steek energie in je Huis

Dat kan! Steek Energie in je Huis weet dat verduurzamen van uw woning al kostbaar genoeg is. Daarom vinden wij het belangrijk dat u niet teveel betaalt.  Registreer u nu in bij Steek Energie in je Huis en ontvang uw 10% Cashback bij aankoop van een infraroodpaneel via onze webshop.

Wilt u meer weten neem dan contact op via info@steekenergieinjehuis.nl