Infraroodverwarming

Warm de winter in met infraroodverwarming

Na een prachtige nazomer met aangename temperaturen dient de winter zich nu toch echt aan: de dagen worden beduidend korter en het kwik daalt. In menig huis wordt de verwarming zelfs alweer aangezet.

Maar wist u dat een cv-ketel of warmtepomp niet nodig is om een behaaglijke warmte te creëren in de koude wintermaanden? Wanneer u namelijk kiest voor infraroodverwarming, kiest u niet alleen voor comfort, maar ook voor een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen.

Schaf vandaag nog een infraroodpaneel aan en geniet van een comfortabele warmte tijdens de koude wintermaanden. Profiteren van nog meer voordeel?  Met de klantenkaart van “Steek Energie In Je Huis” ontvangt u 10% cashback op onze producten.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Een infraroodverwarming is een vlak paneel dat u eenvoudig bevestigt aan de muur of het plafond van de ruimte die u wilt verwarmen. Het paneel geeft een aangename stralingswarmte af aan objecten tot circa 3 meter van het paneel.

Doordat infraroodpanelen gericht de objecten en de ruimte direct rondom het paneel verwarmen, is het niet langer nodig om de gehele kamer of zelfs uw hele huis te verwarmen. De cv-ketel of warmtepomp hoeft dus niet direct aangezet te worden, waardoor u bespaart op de energiekosten die daarmee gepaard gaan.

Daarnaast werkt infrarood op stroom en maakt het geen gebruik van leidingen, zoals dat wel het geval is bij een traditionele ketel of warmtepomp. Nadat u het paneel heeft ingeschakeld, kunt u daardoor al binnen enkele minuten genieten van een aangename stralingswarmte.

 

Voor welke ruimtes zijn infraroodpanelen geschikt?

Infrarood kan in iedere ruimte worden gebruikt. Denk hierbij aan de slaapkamer of thuiswerkplek. Maar ook in grotere ruimtes, zoals woonkamer, keuken en zelfs kantoren, biedt infraroodverwarming uitkomst. Zeker als u zich veel of gedurende een langere tijd op één plek in de ruimte bevindt. Bijvoorbeeld wanneer u ’s avonds op de bank naar uw favoriete serie op televisie kijkt of de krant aan de keukentafel leest.

Verduurzamen zonder grote aanpassingen of investeringen

Naast het gebruiksgemak van infraroodpanelen is deze manier van verwarmen erg duurzaam, zonder dat daar grote investeringen of ingrijpende verbouwingen voor nodig zijn. Is het niet mogelijk om uw woning te isoleren of om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen? Door de eenvoudige installatie én toepassing van infraroodverwarming, kunt u toch besparen en bijdragen aan een duurzame wereld. U bespaart namelijk door de lokale verwarming minder vaak aan te zetten.

Wat kost een infraroodpaneel en hoeveel levert het op?

Zoals bij iedere investering wilt u vooraf natuurlijk weten wat de kosten zijn en wat het u oplevert. Op de eerste vraag is eenvoudig antwoord te geven. Een infraroodpaneel voor binnen schaft u namelijk al aan vanaf €195,-.

Wat u precies bespaart is echter iets moeilijker te voorspellen. Pas nadat u enige tijd het paneel of de panelen heeft gebruikt, zult u zien wat u daadwerkelijk minder verbruikt aan energie. U zult de algemene, hoofdverwarming namelijk al snel omlaag zetten op 20 graden en een andere kijk krijgen op het verwarmen van uw huis. We zien in de praktijk echter dat besparingen tot wel 25% te realiseren zijn. En dat zonder ingrijpende aanpassingen aan uw woning.

De voordelen van infraroodverwarming

Het verwarmen van uw woning of kantoor met infraroodpanelen kent diverse voordelen. We zetten deze nog graag even voor u op een rijtje:

  1. Plaatselijk verwarmen: u verwarmt alleen het deel van de ruimte waar u gebruik van maakt en niet de gehele ruimte.
  2. Eenvoudige montage: infraroodpanelen zijn eenvoudig zelf te monteren tegen de muur of aan het plafond. Een monteur is niet nodig,
  3. Snel een comfortabele temperatuur: na het inschakelen van het verwarmingspaneel geeft deze snel een comfortabele warmte af. Na uitschakeling blijft het paneel nog geruime tijd warm.
  4. Lage investeringskosten: panelen zijn verkrijgbaar vanaf slechts €195,-.
  5. Te gebruiken met timer: gebruikt u de te verwarmen ruimte op vaste momenten, dan kunt u een timer aansluiten op de infraroodpanelen. Hiermee schakelt u het paneel automatisch aan en uit.
  6. Energiebesparing: doordat u alleen de plek waar u zich bevindt verwarmt, hoeft u niet de gehele kamer of het gehele huis te verwarmen. Dit scheelt in de stookkosten.

Wilt u meer weten over infraroodverwarming of andere energiebesparende maatregelen? Neem snel contact met ons op voor een online adviesgesprek.