Slim en automatisch besparen met de EcoSwitch+

Hoe je slim en automatisch kunt besparen op je energierekening

Besparen op de energierekening, wie wil dat nu niet? Maar hoe doet u dat zonder in te leveren op comfortabel wonen? In deze blog vertellen we hoe u met een simpel apparaatje eenvoudig en snel kunt besparen op uw energiekosten, zonder daar veel voor te hoeven doen.

Gebruik je elektrische apparatuur op het moment dat de energiekosten het laagst zijn

Het klinkt heel logisch en eenvoudig: maak zoveel mogelijk gebruik van het energienetwerk wanneer de kosten op z’n laagst zijn. Toch is dat niet altijd zo eenvoudig als dat het klinkt. Want waar vroeger de daluren standaard golden in de avonduren en in het weekend, is dat tegenwoordig niet meer persé het geval.

Allereerst zijn de verschillen in dal- en piektarieven kleiner dan dat ze in het verleden waren. Maar ook de ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie hebben grote invloed op de energieprijzen gedurende de dag. De prijs van energie kan daardoor zelfs per uur anders zijn.

In de praktijk betekent dit dat het dus voordeliger kan zijn om overdag je vaatwasser of droger aan te zetten in plaats van ’s nachts. Maar dan moet u wel weten op welk moment de energieprijzen op z’n gunstigst zijn.

De EcoSwitch om automatisch apparaten aan- of uit te schakelen

Om je apparaten zoveel mogelijk te laten werken op momenten dat de prijzen gunstig zijn, is er een handig apparaatje uitgevonden: de EcoSwicth. Dit is een schakelaar die de inkoopprijzen van energie meet. Hierdoor komt u in de eerste plaatst te weten op welk moment van de dag u het beste uw apparatuur kunt aanzetten. Daarnaast kunt u de schakelaar zo instellen dat de apparatuur die er op is aangesloten automatisch aan- en uitgaat wanneer de energieprijzen gunstig zijn.

Zo simpel is de EcoSwitch te gebruiken

De EcoSwitch is zeer eenvoudig te gebruiken. U steekt de schakelaar simpelweg in het stopcontact en sluit er vervolgens uw huishoudelijke apparaat op aan. Doordat de EcoSwitch via WIFI verbinding maakt met het internet kan het daar de prijsgegevens ophalen.

Nu u weet op welke tijden de verbruikskosten van energie het meest gunstig zijn en stelt u een planning in. Dit doet u eenvoudig via de Ecosoft Energie app op uw mobiele telefoon, tablet of ander mobiel device. De schakelaar weet nu binnen welke tijden het apparaat aan mag staan en zal er zelf voor zorgen dat de betreffende apparatuur automatisch aan- en uitschakelt.

Staat uw apparaat nog aan en wilt u dat deze pas wordt uitgeschakeld als het klaar is met het programma waar het op staat? Bijvoorbeeld als de was nog niet is uitgedraaid? Dan biedt de EcoSwitch Plus uitkomst. Deze schakelaar meet net als zijn broertje de energieprijzen en past daar het verbruik op aan, maar heeft als extra functie dat het een apparaat pas uitschakelt als het uit zichzelf is gestopt. Zeker bij een wasmachine of vaatwasser kan dat erg handig zijn, omdat het tussentijds onderbreken van een programma nadelig kan zijn voor het apparaat.

Meer dan alleen kostenbesparing op uw energierekening

Niet alleen bespaart u met de EcoSwitch geld op uw energierekening, het gebruik van dit handige apparaatje biedt nog andere voordelen. Doordat u verspreid over de dag energie gaat afnemen, draagt u bij aan een betere preiding van de belasting van het energienetwerk. Bovendien wordt er overdag meer groene stroom opgewekt, wat weer gunstig is voor de uitstoot van Co2 en daardoor een positieve impact heeft op het milieu.

Alle voordelen van de EcoSwitch op een rijtje

De EcoSwitch kent dus behoorlijk wat voordelen. We zetten ze nog even voor u op een rijtje:

  • Kostenbesparing op uw energierekening.
  • Minder belasting op het energienetwerk.
  • Meer gebruik van groene stroom en dus minder Co2 uitstoot.
  • Eenvoudig bediening met uw smartphone.
  • Klein en onopvallend apparaatje.
  • Lage aanschafprijs.
  • Zelf nadenken over dal- en piekuren is verleden tijd.

10% Korting op de aanschaf van uw EcoSwitch

We noemden het al bij de voordelen: de lage aanschafprijs van de EcoSwitch. Wilt u daarbovenop nog eens 10% korting ontvangen?

Dat kan! Steek Energie in je Huis weet namelijk dat het verduurzamen van uw woning al kostbaar genoeg is. Daarom vinden wij het belangrijk dat u niet teveel betaalt.  Registreer u nu in bij Steek Energie in je Huis en ontvang uw 10% Cashback bij aankoop van een EcoSwitch via onze webshop.

Lees ook onze andere tips om energiezuiniger te leven op ons blog en bespaar vandaag nog op uw energierekening!