Zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie biedt uitkomst wanneer uw zolder koud of tochtig is. Door een isolerende laag in de zoldervloer aan te brengen wordt namelijk niet alleen de zolderruimte warmer, ook de rest van het huis profiteert ervan. Doordat kou en tocht niet meer door naden en kieren kan ontsnappen gaat er minder warmte verloren en hoeft u dus minder energie te gebruiken. Het isoleren van de zoldervloer zorgt daarmee dus voor een lagere energierekening en een hoger wooncomfort.

Diverse soorten isolatiemateriaal

Een zoldervloer isoleren is relatief eenvoudig en er is geen verbouwing voor nodig. Het isolatiemateriaal wordt namelijk tussen de vloerbalken gelegd, maar kan ook bovenop de bestaande vloer worden aangebracht. In dat laatste geval kan de zolderruimte iets kleiner ogen.

Er zijn diverse soorten isolatiemateriaal voor vloeren, ieder met hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Zo is cellulose een veelgebruikt materiaal vanwege de aantrekkelijke prijs en omdat het gemaakt is van natuurlijk restafval. Schuim is daarentegen duurder in aanschaf, maar vult vele malen beter de gaten en kieren in een vloer. Bovendien is het een milieuvriendelijke optie. Andere voorbeelden van veel gebruikte materialen voor zoldervloerisolatie zijn glasvezel en steenwol.

Aandachtspunten bij het isoleren van zoldervloeren

Gebruikt u uw zolderruimte als leefruimte, bijvoorbeeld als werkkamer of slaapkamer? In dat geval kan het nodig zijn om naast de zoldervloer ook het dak te laten isoleren.

Meer informatie over zoldervloerisolatie?
1.
Afhankelijk van uw situatie bespaart u tot ? % op uw energieverbruik.
2.
Relatief eenvoudig toe te passen.
3.
Een verbouwing is niet nodig.
4.
Keuze uit diverse soorten isolatiemateriaal, passend bij uw wensen en budget.
5.
Vergroten van wooncomfort door constante warmte.
1.
Investering kan, afhankelijk van het gekozen materiaal, hoog zijn.
2.
Voor de meeste type isolatietechnieken is een installateur nodig.