Vloerisolatie begane grond

Door vloerisolatie in uw huis aan te brengen komt er minder kou en vocht vanuit de kruipruimte in uw woning terecht. Hierdoor hoeft u minder hard te stoken voor een aangename en constante temperatuur in huis. Door de vloer op de benedenverdieping te isoleren, kan de besparing op uw energierekening daardoor al snel oplopen. Daarnaast verhoogt u met vloerisolatie uw eigen wooncomfort en neemt de waarde van uw huis toe

Kruipruimte isoleren

Er zijn meerdere manieren om vloeren te isoleren. Wanneer de kruipruimte onder uw huis minimaal 35 cm hoog is en een ingang heeft, is het mogelijk om de vloer vanaf de onderkant te isoleren. Is er geen kruipruimte aanwezig of is deze niet hoog genoeg, dan zijn er nog steeds mogelijkheden om de onderkant van de vloer van hoogwaardig isolatiemateriaal te laten voorzien. Bijvoorbeeld door de kruipruimte uit te laten graven of door isolatiemateriaal óp de vloer aan te brengen.

Er zijn verschillende materialen om vloeren te isoleren, waaronder glas- en steenwol, schuim, thermokussens en vlas. Ieder type materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar allemaal zorgen ze ervoor dat kieren in de vloer worden gedicht waardoor vocht en kou niet meer de kamer inkomen.

Aandachtspunten vloerisolatie

Heeft u vloerverwarming of wilt u deze aanleggen? In dat geval is het zeker belangrijk om te zorgen voor een goede vloerisolatie. Doet u dit niet, dan gaat de warmte direct de kruipruimte in. Bij een houten vloer is het extra belangrijk om te zorgen voor een droge en goed geventileerde kruipruimte.

Meer informatie over vloerisolatie?
1.
Een lager energieverbruik, waardoor uw energierekening daalt.
2.
Ook wanneer er geen kruipruimte is, kan de vloer in uw woning worden geïsoleerd.
3.
Keuze uit meerdere materiaalsoorten, passend bij uw woning en budget.
4.
Geen verbouwing of ingrijpende aanpassingen van uw woning nodig.
1.
De kosten voor het isoleren kunnen hoog zijn. U haalt deze er echter snel weer uit door de besparing op uw energierekening.