Verwarmingsketel

Een verwarmingsketel is één van de manieren om uw huis te verwarmen en te voorzien van warm water. Een goede ketel die past bij uw woonsituatie zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in huis, maar kan ook een flinke besparing op uw energiekosten opleveren.

Een geschikte verwarmingsinstallatie voor in uw woning

Verwarming en warm water uit de kraan zijn één van onze basisbehoeften geworden. Door de jaren heen zijn er veel nieuwe soorten installaties bijgekomen. In de basis is de werking van de ketels echter niet veranderd: de brandstof in de ketel wordt opgewarmd en via leidingen door het huis gepompt.

Er zijn verschillende soorten verwarmingsinstallaties. De HR-ketel (hoogrendementsketel) is de meest bekende en is zeer energiezuinig. Heeft u nu nog een oude CV-ketel en laat u deze vervangen door een nieuw model, dan zult u dat vrijwel direct merken aan de forse besparingen op uw energierekening. Daarnaast zijn er ook condensatieketels verkrijgbaar, waarbij de warmte van de rookgassen wordt hergebruikt. Zoekt u een alternatieve manier van verwarmen, dan kan een warmtepomp een goede optie zijn voor uw woning.

Aandachtspunten CV ketel vervangen

Laat uw ketel installeren en jaarlijks onderhouden door een professionele monteur. Hang de verwarmingsketel daarom zo op dat de monteur er makkelijk bij kan. Voor een ketel heeft u meestal een afvoerpijp voor water en/of lucht nodig. In de meeste woningen is deze al aanwezig. Is dit in uw huis niet het geval, houd er dan rekening mee dat de installateur deze pijp nog moet aanbrengen voordat de ketel kan worden bevestigd.

Meer informatie over verwarmingsketels?
1.
De besparing op uw energierekening kan erg hoog zijn.
2.
Uw wooncomfort neemt toe.
3.
Hoe nieuwer het model, hoe veiliger de ketel is.
4.
Keuze uit diverse soorten ketels.
5.
Vaak aan te sluiten op een slimme thermostaat, om nog meer profijt uit uw ketel te halen.
1.
Hoge aanschafkosten. Deze verdient u met de besparing op uw energierekening echter snel weer terug.