Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een klein, maar geavanceerd hulpmiddel om de temperatuur in uw huis automatisch te regelen. Doordat u dit type thermostaat vooraf programmeert en soms zelfs op afstand kunt bedienen, bespaart u daarnaast ook nog eens op uw energierekening.

De beste slimme thermostaat voor uw situatie

Slimme thermostaten zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen, van eenvoudig tot zeer uitgebreid. In de basis doen ze echter allemaal hetzelfde: het regelen van een aangename temperatuur in uw huis. U stelt namelijk vooraf zelf de gewenste temperatuur in tijdens een bepaalde tijdsduur. De thermostaat slaat vervolgens automatisch aan en uit gedurende deze tijdsblokken.

Ook zijn er slimme WIFI thermostaten verkrijgbaar die u met behulp van een app op uw smartphone op afstand kunt bedienen. Er zijn eveneens modellen met bewegingssensoren, waardoor de verwarming automatisch wordt in- en uitgeschakeld zodra u de kamer in komt of verlaat. Door de vele mogelijkheden is er dus geen simpel antwoord te geven op de vraag wat de beste slimme thermostaat is. Dit hangt helemaal af van uw woonsituatie en wensen.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een thermostaat

Wilt u de overstap maken van een klokthermostaat naar een slimme thermostaat? Houdt er dan rekening mee dat het type smart thermostaat dat u aanschaft samengaat met uw huidige verwarmingssysteem. Sommige systemen kunnen namelijk niet op elkaar worden aangesloten. Laat u zich daarom goed informeren.

Meer informatie over slimme thermostaat?
1.
Thuiskomen in een comfortabel warm huis.
2.
Besparing op uw energieverbruik kan oplopen tot bijna 20% .
3.
Geen omkijken naar het aan- en uitzetten van de verwarming; het systeem doet dit voor u.
4.
Verkrijgbaar in vele soorten, van eenvoudig te zeer uitgebreid.
5.
Lage aanschafkosten.
6.
Eenvoudig te bedienen.
1.
Bij onregelmatige werktijden kan een klokthermostaat handiger zijn dan een slimme thermostaat.