Muurisolatie

Bent u op zoek naar een manier om uw huis energiezuiniger te maken en uw wooncomfort te verhogen? Dan kan muurisolatie een oplossing zijn. Door de binnen- en/of buitenkant van muren te isoleren gaat er namelijk minder warmte verloren. Niet alleen behoudt u daarmee een aangename temperatuur in uw huis, u verbruikt ook nog eens minder energie met een lagere energierekening als resultaat.

Spouwmuur of binnenmuur isoleren

De muren van uw woning isoleren kan op meerdere manieren. Kiest u voor spouwmuurisolatie dan wordt de ruimte tussen binnen- en buitenmuur (ook wel spouw genoemd) opgevuld met isolatiemateriaal. Dit wordt gedaan door kleine gaatjes in de buitenmuur te boren. Zodra de spouw is opgevuld met het isolatiemateriaal worden de gaatjes in de gevel weer dichtgemaakt. Naast de buitengevel kunt u ook kiezen voor muurisolatie aan de binnenkant van uw woning. In dat geval wordt er een voorzetwand van gipsplaten tegen de binnenmuur gezet.

Voor welk soort muurisolatie u ook kiest, in beide gevallen maakt u uw huis energiezuiniger. De muren worden namelijk minder koud en er gaat minder warmte verloren door kieren en naden. Uw woning wordt comfortabeler en doordat u minder energie verbruikt, daalt ook uw energierekening. Ook verbetert de geluidwering en heeft u dus minder last van lawaai van buiten.

Aandachtspunten gevelisolatie

Voordat u uw spouwmuur laat isoleren, zal het installatiebedrijf nagaan of de spouwmuur niet vervuild of te smal is. Voor welk soort muurisolatie u ook kiest, zorg altijd voor voldoende ventilatie. Doordat naden en kieren worden gedicht, vermindert namelijk de aanvoer van frisse lucht.

Meer informatie over muurisolatie?
1.
Besparing op uw energierekening door een lager energieverbruik.
2.
Eenvoudig toe te passen, zeker wanneer u kiest voor het isoleren van de buitenmuur.
3.
Geluid van buitenaf is in uw woning minder goed hoorbaar.
4.
Besparing op uw energierekening door een lager energieverbruik.
1.
Muurisolatie aan de binnenkant gaat ten koste van de grootte van de kamer.
2.
Spouwmuurisolatie is meestal niet mogelijk als uw gevel is voorzien van geglazuurde stenen