LED-Verlichting

LED-verlichting is een uitvinding waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenaamde lichtgevende diodes (Light-Emitting Diodes). Dit betekent dat een LED-lamp geen gloeidraad heeft en alleen licht uitstraalt wanneer er stroom door de diodes gaat. Hierdoor gaat dit type verlichting vele malen langer mee dan traditionele verlichting, zoals een gloeilamp of halogeen. LED-lampen zijn daarmee een goede manier om eenvoudig en snel te besparen op uw energiekosten.

LED-Verlichting voor binnen en buiten

ED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen, kleuren en maten. Hierdoor kunt u dit type verlichting in iedere ruimte toepassen, zoals woonkamer, keuken of badkamer. Maar ook voor buitenruimtes, zoals tuin, garage of schuur is LED-verlichting uitermate geschikt.

LED is van zichzelf al energiezuinig, maar wilt u het maximale uit deze toepassing halen, dan is het ook mogelijk om licht- of bewegingssensoren te gebruiken in combinatie met de LED-lamp. De lamp waar de sensor op is aangesloten, gaat dan alleen aan wanneer er gebruik wordt gemaakt van de ruimte waar deze is geplaatst.

Aandachtspunten LED-Verlichting

Bij het aanschaffen van LED-verlichting is het belangrijk om te kiezen voor een goede lamp die is voorzien van zogenaamde koelingsgaten of koelingsribben. Dit omdat LED erg warm kan worden en deze warmte afgevoerd moet worden om oververhitting tegen te gaan.

Bekijk onze partners
Afbeelding1
Afbeelding2
Afbeelding3
1.
Energiezuinig: LED is tot wel 85% zuiniger dan traditionele verlichting.
2.
Lange levensduur tot maar liefst 50.000 branduren
3.
Goed recyclebaar en daarmee milieuvriendelijk.
4.
Toe te passen in vele ruimtes, zowel binnen als buiten.
5.
Te gebruiken in combinatie met bewegings- en lichtsensoren.
1.
In aanschaf duurder dan een gloeilamp of halogeen.