Kubie

De Kubie is een klein kastje dat helpt de spanning in uw huis te verminderen. Met de Kubie verbruikt u allereerst minder energie en verlaagt u uw energierekening. Heeft u zonnepanelen, dan zal de omvormer met een Kubie bovendien minder snel afslaan wanneer er in een te korte tijd te veel spanning op het net komt te staan.

Kubie: één van de meest handige energiebesparende producten

De Kubie is een relatief nieuwe uitvinding waar u direct na installatie profijt van heeft. Het apparaat, dat meestal in de meterkast wordt aangesloten, heeft als belangrijkste functie het verlagen van de spanning op het elektriciteitsnetwerk in uw woning. Het voltage op het netwerk is namelijk vaak te hoog, wat een nadelig effect heeft op de levensduur van elektrische apparaten, zoals wasmachines, drogers en vaatwassers.

Zeker wanneer u in het bezit bent van zonnepanelen is de Kubie een onmisbaar apparaat. Vaak is de spanning op het netwerk zo hoog dat de omvormer van de panelen afslaat. Doordat de Kubie de spanning verlaagt zal de omvormer minder snel afslaan en energie aan het net blijven leveren. U haalt daardoor dus meer profijt uit uw zonnepanelen.

Meer informatie over de Kubie?
1.
Besparing op de energierekening, doordat de spanning op het net wordt verlaagd.
2.
Minder kans op afslaan van de omvormer van uw zonnepanelen.
3.
Klein apparaat dat uit het zicht wordt geïnstalleerd in de meterkast.
4.
Verlengen van de levensduur van grote huishoudelijke apparaten.
1.
Relatief hoge aanschafkosten. Doordat u bespaart op uw energierekening verdient u deze echter weer terug.
2.
Levert alleen een besparing op bij gebruik van zonnepanelen of witgoed.