Infraroodverwarming

Infrarood is een type verwarmingssysteem waarmee u gericht een deel van een ruimte of een object kunt verwarmen. U plaatst het infraroodpaneel simpelweg op de door u gewenste plaats, zoals de woonkamer, slaapkamer of uw thuiswerkplek. Alleen die plek en de ruimte direct eromheen zal vervolgens aangenaam worden verwarmd. Doordat u met infraroodverwarming niet de gehele kamer verwarmt, kan de besparing op uw energierekening oplopen tot maar liefst 20%.

Effici├źnt en energiezuinig verwarmen door infraroodverwarming te kopen

Infraroodpanelen, ook wel IR-panelen genoemd, zijn vlakke panelen die werken op stroom. Ze geven een gerichte en aangename stralingswarmte af tot ongeveer 3 meter van het paneel. De verwarmingselementen kunnen los op de vloer worden geplaatst, of worden opgehangen aan de muur of het plafond. De achterzijde is goed geïsoleerd, waardoor er nauwelijks tot geen warmte verloren gaat. U profiteert hierdoor optimaal van de warmte die van het paneel afstraalt. Wilt u het maximale uit infraroodverwarming halen, dan is het mogelijk deze aan te sluiten op een schakelaar of de verwarmingselementen te combineren met sensoren.

Aandachtspunten bij infraroodverwarming kopen

Infraroodverwarming is niet hetzelfde als een infraroodkachel. Hetzelfde geldt voor infraroodvloerverwarming of infraroodfolie. Het energieverbruik van deze producten is even hoog als elektrische verwarming en dus niet energiezuinig. Laat u dus goed informeren bij de aanschaf IR-panelen.

Meer informatie over infraroodverwarming?
1.
Gericht verwarmen in plaats van de gehele ruimte, waardoor u energie bespaart.
2.
Snellere opwarming van object en ruimte dan bij een gewone verwarming.
3.
Te bevestigen op de door u gewenste plaats of als mobiel apparaat te plaatsen.
4.
Lage investeringskosten.
1.
Minder geschikt om grote ruimtes in het geheel te verwarmen.