Gaskachel

Een gashaard is misschien niet meteen het eerste waar u aan denkt bij het verwarmen van uw woning. Toch is het de overweging waard om een gaskachel in uw woonkamer te installeren. Het geeft niet alleen een comfortabele warmte, maar zorgt ook voor nog meer sfeer in huis. Want ondanks dat de gashaard niet op hout werkt, geeft het vaak wel een zeer realistisch beeld van een gezellig haardvuur. Daarnaast kunt u met de juiste gaskachel besparen op uw energieverbruik.

Een gaskachel passend bij uw interieur en budget er hier toe

Als u kijkt naar de technische kant van een gaskachel voor gebruik binnen in huis, dan is het goed om te weten dat er twee soorten zijn. De gesloten gaskachel maakt gebruik van luchttoevoer van buiten en heeft daardoor een hoger rendement dan een open model, waarbij de lucht uit de kamer wordt gehaald. Ook de grootte van de kamer die met de gaskachel moet worden verwarmd speelt een rol bij uw keuze.

Naast het technische aspect is het uiterlijk van de gashaard net zo belangrijk, aangezien de kachel vaak een prominente plek in de woonkamer inneemt. De keuze is gelukkig vrij groot, van klassiek uiterlijk tot zeer modern. Ook in de wijze van bevestiging heeft u een ruime keuze. Zo zijn er vrijstaande modellen, maar de gashaard kan ook in de muur worden ingebouwd of worden opgehangen. Het is aan u voor welke type u kiest.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een gaskachel

Wilt u een gashaard kopen, dan is het handig als u een aardgasaansluiting in uw woning heeft. Dit is echter niet noodzakelijk. Veel kachels kunnen namelijk worden aangesloten op gasflessen (meestal propaan). Zorg altijd voor voldoende ventilatie om de kachel veilig te gebruiken.

Meer informatie over gaskachels
1.
Een gashaard geeft een comfortabele warmte.
2.
Toevoeging van een sfeervol element in uw woonkamer.
3.
Verkrijgbaar in vele stijlen, soorten en maten.
4.
Ook geschikt voor kleine huizen of appartementen.
1.
Een kleine verbouwing kan nodig zijn om de kachel aan te sluiten op een luchtafvoer, zoals een schoorsteen.
2.
Regelmatig onderhoud is noodzakelijk.