Elektrische warmtepomp

Een elektrische warmtepomp is een energiezuinige manier om uw huis te verwarmen en te voorzien van warm water. Maar niet alleen bespaart u met deze installatie op uw energierekening, een warmtepomp is ook nog eens milieuvriendelijk. Dit komt omdat het apparaat warmte van buiten gebruikt en er dus weinig tot helemaal geen aardgas nodig is.

Uw huis verwarmen met een elektrische of hybride warmtepomp

Een warmtepomp bestaat uit twee apparaten. Allereerst is er een buitenunit die de warmte uit bijvoorbeeld buitenlucht, bodem of grondwater haalt. Het tweede apparaat staat in huis en zorgt dat de warmte verder wordt verhoogd tot het een bruikbaar temperatuurniveau heeft bereikt. Vervolgens wordt de warmte opgeslagen in het voorraadvat van de binnenunit of wordt het afgegeven aan de verwarmingsinstallatie in uw woning.

Laat u een warmtepomp plaatsen, dan heeft u de keuze uit een volledig elektrisch model of een hybride warmtepomp. Het eerste type is met name geschikt als uw huis goed geïsoleerd is of wanneer u gebruik maakt van apparaten voor lage temperatuurverwarming (ltv), zoals vloer- of wandverwarming. Is uw huis minder goed geïsoleerd, dan kunt u nog steeds een warmtepomp plaatsen. In dat geval kan een hybride warmtepomp uitkomst bieden, die werkt in combinatie met een CV ketel. De hybride warmtepomp zorgt voor de basiswarmte, terwijl de CV alleen bijspringt als de buitentemperatuur te laag wordt.

Aandachtspunten elektrische warmtepomp

Probeer de warmtepomp zo dicht mogelijk bij uw woning te installeren, zodat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat.

Meer informatie over warmtepompen?
1.
U kunt een hoge besparing op uw energierekening realiseren.
2.
Een milieuvriendelijke manier van verwarmen doordat er weinig tot geen aardgas nodig is.
3.
Diverse soorten warmtepompen verkrijgbaar, waardoor er altijd één is die bij uw situatie past.
1.
Hoge investeringskosten. Met de besparing op uw energierekening verdient u deze echter snel weer terug.