Domotica

Een geschikt domotica systeem voor ieder huis

Domotica is ook wel bekend als thuisautomatering- of smart home systeem. Het is een technologie die ervoor zorgt dat via een centrale hub onder andere de verlichting, huishoudelijke apparaten, entertainmentsystemen of alarm in uw woning geheel automatisch en op afstand kunt bedienen. Een domotica systeem zorgt er daarnaast voor dat u een beter inzicht krijgt in uw energieverbruik, waardoor u het gebruik van apparatuur kunt aanpassen aan uw routine. Zo kunt u uw apparaten via een app bedienen of vooraf programmeren, maar ook is het mogelijk om sensoren te plaatsen. Deze zorgen ervoor dat bijvoorbeeld verlichting en verwarming automatisch aan- of uitgaan wanneer iemand de kamer inkomt of deze verlaat.

Doordat er verschillende soorten domotica systemen verkrijgbaar zijn, is er altijd wel één die past bij uw woonsituatie. Maar voor welk systeem u ook kiest, een smart home systeem levert een aantrekkelijke besparing op uw energieverbruik en daarmee uw energierekening op.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een smart home systeem

Wanneer niet alle apparaten op dezelfde hub werken, kunnen meerdere apps nodig zijn om alles te bedienen.

Meer informatie over domotica?
1.
Een domotica zorgt voor efficiënt energieverbruik, wat uw energierekening verlaagt.
2.
Vergroten van wooncomfort en gemak, doordat het systeem programmeerbaar en op afstand te bedienen is.
3.
Verkrijgbaar in vele soorten, van eenvoudig tot zeer uitgebreid.
4.
Lage aanschafkosten.
5.
Eenvoudig via een app te programmeren en te bedienen.
1.
Zelf een (geavanceerd) systeem aanleggen kan lastig zijn, waardoor het inhuren van een installatiemonteur nodig kan zijn.