CO2 gestuurde ventilatie

Een CO2 gestuurd ventilatiesysteem is een energiezuinige manier voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Bij deze wijze van automatisch ventileren zorgt het systeem namelijk dat ongezonde lucht in huis wordt afgevoerd en frisse lucht wordt aangevoerd. Met vraaggestuurde ventilatie vangt u daardoor twee vliegen in één klap: een gezondere lucht in uw huis én een lager energieverbruik. Het ventilatiesysteem werkt namelijk alleen wanneer het nodig is

De werking van een CO2 ventilatiesysteem

Een vraaggestuurd ventilatiesysteem werkt met sensoren die op diverse plaatsen in uw woning worden geïnstalleerd. Deze sensoren meten het CO2 gehalte en sturen vervolgens zowel het ventilatiesysteem als de ventilatieroosters aan. Afhankelijk van de luchtkwaliteit worden de roosters verder open- of dichtgezet en wordt de snelheid van de ventilator aangepast. Omdat het systeem alles voor u doet, heeft u hier zelf geen omkijken meer naar. Zeker wanneer u de ventilatie combineert met sensoren voor het meten van luchtvochtigheid, bent u verzekerd van een gezonde lucht in uw woning.

Aandachtspunten bij het isoleren van een CO2 ventilatiesysteem

Om een CO2-gestuurd ventilatiesysteem goed te laten werken, is het belangrijk dat de vloer en kruipruimte van uw woning kierdicht zijn. Is dit niet het geval, dan kan het gebeuren dat het ventilatiesysteem vochtige lucht uit de kruipruimte in de woning zuigt. Heeft u een open haard of een ander open toestel, dan is het bovendien van belang om vooraf te controleren of er voldoende verse lucht aanwezig is voor de verbranding. Ook moet worden bekeken of de verbrandingslucht via de daarvoor bedoelde kanalen de ruimte kan verlaten.

Wilt u weten of CO2 gestuurde ventilatie in uw huis kan worden geïnstalleerd, of ontvangt u graag een offerte?
1.
Lucht wordt alleen ververst wanneer dat nodig is, wat gunstig is voor uw energieverbruik.
2.
Vergroten van wooncomfort door een gezond binnenklimaat.
3.
Ongezonde lucht en overtollig vocht worden afgevoerd, waardoor de kans op huisstofmijt en schimmels afneemt.
4.
Ventilatie in de zomermaanden draagt bij aan de koeling van uw woning.
5.
Geen omkijken naar het zelf tijdig ventileren, omdat het systeem dit voor u doet.
1.
Relatief hoge investeren voor in het installeren van het systeem.
2.
Alleen geschikt wanneer er al mechanische ventilatie aanwezig is.