Boiler

Een boiler is een afgesloten tank om koud water te verhitten tot warm water of om stoom mee te produceren. Via een systeem van leidingen wordt de warmte die daarbij vrijkomt gebruikt voor de warmwatervoorziening in de woning of voor het verwarmen van het huis. Een goede boiler die past bij uw woonsituatie kan zorgen voor een forse besparing op uw energiekosten.

Een boiler die past bij uw woonsituatie

Boilers zijn er in diverse soorten en maten. Welk type voor uw woning het meest geschikt is, hangt af van diverse factoren. Allereerst is dat uw warmtevraag. Heeft u een boiler nodig in de keuken dan zal een kleiner model van 10 liter beter bij u passen dan wanneer u het apparaat gaat gebruiken voor de badkamer of om zelfs het hele huis van heet water te voorzien. U zult in dat geval een grote warmwater boiler nodig hebben met een inhoud van enkele tientallen tot misschien zelfs enkele honderden liters. Daarnaast speelt de plaats waar u het apparaat gaat zetten een rol. Komt de boiler in het zicht te hangen dan is een designtoestel de overweging waard, terwijl er voor kleinere ruimtes horizontale boilers verkrijgbaar zijn.

Wat u exact bespaart op uw energierekening is eveneens afhankelijk van een aantal factoren. Heeft u een momenteel een oude boiler, dan zal uw energieverbruik met de nieuwe warmwaterboiler flink dalen. Het apparaat werkt meestal op elektriciteit of gas, maar het is ook mogelijk om de boiler op zonnepanelen aan te sluiten. Daarmee kunt u uw huis nog energiezuiniger maken en dus nog meer besparen op uw energierekening.

Wilt u weten welk type boiler het beste bij uw woonsituatie past, of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?
1.
Verkrijgbaar in verschillende maten: van 5 liter tot enkele honderden liters.
2.
Geeft snel warm water, waardoor er weinig energie en water verloren gaat.
3.
Vaak te gebruiken in combinatie met zonnepanelen, voor een nog hoger rendement.
4.
Lange levensduur.
1.
Aanschaf van een boiler is relatief duur, maar wordt snel terugverdiend door een lager energieverbruik.
2.
Jaarlijkse controle en onderhoud is aan te bevelen.