Bodemisolatie

Bodemisolatie van de kruipruimte is een goede manier om vocht in uw huis te verminderen. Door een laag isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen, zal er namelijk minder vocht door kieren en naden in de vloer de woning inkomen. Hierdoor neemt het wooncomfort in uw woning toe.

Bodemisolatie kruipruimte

De bodem van de kruipruimte isoleren is één van de manieren om het wooncomfort van uw huis te verhogen. Kruipruimtes zijn namelijk vaak vochtig en door kleine kieren en naden in de vloer kan dat vocht vervolgens in uw huis komen. Met bodemisolatie wordt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht, waardoor vocht minder wordt. Veel gebruikt isolatiemateriaal zijn waterbestendige isolatieplaten, schuimbolletjes of schelpen. Voor welk materiaal u kiest, de problemen met vocht en schimmel worden in alle gevallen minder of verdwijnen zelfs helemaal.

Aandachtspunten bodemisolatie

Zorg er altijd voor dat er voldoende geventileerd kan worden in de kruipruimte. Isolatiemateriaal mag de ventilatiegaten onder de vloer niet afsluiten.

Is de kruipruimte hoog genoeg en is er een ingang naar deze ruimte, dan is het in bijna alle gevallen beter om te kiezen voor vloerisolatie van de begane grond. Daarmee voorkomt u niet alleen vochtproblemen, maar verliest u ook minder warmte. Dit is weer gunstig voor uw energieverbruik en de energierekening.

CTA tekst
1.
Vermindering van vochtproblemen in uw huis.
2.
Keuze uit meerdere materiaalsoorten, passend bij uw woning en budget.
3.
Geen verbouwing of ingrijpende aanpassingen van uw woning nodig.
1.
Het effect van bodemisolatie op uw energierekening is vele malen lager dan wanneer u kiest voor vloerisolatie van de begane grond